dijous, 11 de setembre del 2008

Estiu temps de festes majors


Durant l'estiu, se celebren a tot Catalunya les festes majors dels pobles. És una tradició molt antiga.

Aquests darrers anys, la festa major s'ha convertit en un dels esdeveniments més importants de l'any; a tot arreu es fan un munt d'activitats per a tothom: per als grans, per als no tan grans, per als joves i per als més menuts. Quan et mires el programa no saps on anar de tantes activitats que hi ha alhora.

Aquest any, al meu poble, s'han celebrat els 25 anys de Festa Major dels Blancs i Blaus. Una nova tradició.

Com que vaig néixer un dissabte de festa major, normalment, el meu aniversari coincideix amb algun dia de la festa. Ara ja sóc una mica gran i cada aniversari és un moment per gaudir de la festa i també per recordar temps passats.

En els tres últims anys, el que més recordo de la festa major és l’època de la meva infància: la fira, els cavallets, el tren la de la bruixa, els autos de xoc, la muntanya russa, la roda, les parades de tir al blanc amb escopetes d’aire comprimit o amb pilotes... Això ho feia el pare, ja que nosaltres érem massa petits i ell no ens deixava agafar les escopetes. Recordo que sempre guanyàvem un premi i que el pare ens el donava tot content.

Ara, a cada poble, quan se celebra la festa major, encara hi van els firaires com abans; tot i que no surten en el programa, crec que és una tradició que encara no s'ha perdut.

Aquestes fotografies que he posat al bloc són una petita mostra dels firaires actuals.


Feu un clic a la imatge per veure més fotografies

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Narcis i Nuria, fantasticas fotos de les festes majors...... me agradan molt las de les bombolles. Petonets.
Ana Ramos