diumenge, 20 de juliol del 2008

Abbé Pierre

Foto© Narcís Civil


Abbé Pierre
DÉU MEU, PER QUE?

Petites meditacions sobre la fe cristiana i el sentit de la vida
HELIOS/VIENA
2006


25.Revelació històrica i revelació invisible.

La frase «Fora de l'Església no hi ha Salvació», Que encara s'usava durant la meva infantesa, sempre m'ha colpit profundament. Com podria que Déu Amor tan sols es revelés i solament salvés una petita part de la humanitat, la dels batejats?.
Que absurd!
************************
Per un Cristià hi ha, doncs, necessàriament, dues revelacions. Una revelació visible, explicita, que és la de la Bíblia i de Jesucrist, i una altra revelació invisible i més misteriosa, que no és escrita, que no te profeta, però que toca el cor de tots els ésser humans per inspirar-los a fer actes d'amor envers el proïsme, a escollir el Bé en comptes del Mal, el servei als altres en comptes de l'adoració a un mateix. Aquesta revelació invisible – la revelació de l'Esperit Sant?- ha inspirat les altres religions i el cor dels homes sense religió. És gràcies a aquesta revelació que tots els corrents de pensament, siguin religiosos o no, afirmen «Estima» i situen la compassió com la virtut més alta.

************************
La revelació històrica confereix responsabilitat als cristians, però no és més que un dels aspectes d'una revelació misteriosa, invisible, que afecta tots els homes. Estic convençut que l'Esperit Sant il·lumina cada ésser humà. Des que ha ha éssers humans a la terra, la consciència de cadascun d'ells s'ha pogut despertar per accedir a aquest «Estima»