divendres, 27 de febrer del 2009

Exposició de fotografies març 2009



©Narcís Civil expossa aquest mes de març

IMPRESSIONS QUOTIDIANES

Sala B-ART de la catereria-llibreria Pla de la Calma de Cardedeu març 2009

L’objectiu de la càmera fotogràfica com a testimoni que immortalitza una part de la quotidianitat que no sempre es veu.

Imatges que es van fer servir en una campanya de sensibilització sobre violència de gènere i que intenten mostrar la por i la solitud que cala en l’esperit empresonat de la persona. El temps de silenci dóna pas a la reflexió.

Imatges de pidolaires al carrer, de deixalles arraconades al terra i la bugada estesa al balcó que ens mostren sovint una estampa gairebé oblidada.

Imatges de parets dibuixades amb grafit, expressions de grups que mostren la seva inquietud artística mitjançant aquesta tècnica.

Imatges nocturnes, de siluetes perdudes entre fanals, de llums i d’ombres.

Imatges que acompanyen les pàgines d’alguns dels llibres que he il•lustrat.

Hi esteu tots convidats.

dimarts, 17 de febrer del 2009

Cap de setmana especial



Aquest cap de setmana ha estat de celebracions d’aniversaris.

Trobada familiar,
un bon dinar, una bona sobretaula
i no podia faltar el pastis amb les espelmes.
I ara toca bufar

dissabte, 7 de febrer del 2009

ILP Iniciativa Legislativa Popular per l'abolició de la tauromàquia


Per nosaltres mateixos i la nostra dignitat
Ghandi va dir que "l'evolució d'una nació pot veure's en el tracte que reben els seus animals". Els signants d'aquesta ILP no en tenim cap dubte. No som, ni volem ser bàrbars ni salvatges, que conserven tradicions ancentrals basades en infringir dolor i mort a un pacífic "herbívor".

El text està extret de la declaració de principis l'inicitiva.

Esglèsia Romànica de Sant Fèlix de Canovelles


©Narcís Civil

L'església de Sant Feliu de Canovelles (Vallès Oriental) apareix documentada el 1072, en la venda d'un alou de Berenguer Guislabert.

L'edifici és del primer art romànic, d'una sola nau amb absis, possiblement allargada amb posterioritat, i amb arcuacions llombardes.

Originàriament tenia dues absidioles que va perdre al segle XVI. La de tramuntana per poder connectar amb la casa veïna de Magarola, i la de migdia, ha estat reconstruïda recentment basant-se en els fonaments trobats.

A ponent, a la sòbria portalada romànica original, s'ha sobreposat, exenta de l'edifici, un altre del segle XIII, també romànica, amb arquivoltes, amb decoració esculpida de temes geomètrics (ziga-zagues i escacats) i sengles columnes acanalades per banda, coronades per capitells composts amb decoració vegetal (acants) i zoomòrfica (diversos ocells), i un dels quals amb unes carotes al vèrtexs.

La coberta és de volta de canó lleugerament apuntat, datada al segle XII o XIII.

S'hi conserven dos quadres dedicats a sant Roc i a sant Andreu, de la fi dels segle XVI. A la rectoria hi ha dues taules procedents d’un retaule on hi ha representats sant Llorenç i sant Esteve. Així mateix, es conserven dos quadres del 1750 amb l’Assumpció de la Mare de Déu i la Puríssima. La parròquia posseïa un notable tresor d’orfebreria que desaparegué el 1936; només se'n conserva actualment una naveta del segle XVII i una imatge de la Mare de Déu del Roser, d’ivori, també, aproximadament, de la mateixa època. S’ha trobat , bé que fragmentada i incompleta, una creu processional d’argent, amb decoració d’estil flamígera i classicitzant que, probablement, es podria situar cap el segle XVI.

Font: Viquipèdia

dilluns, 2 de febrer del 2009

El medi ambient


He vist aquest vídeo i he quedat bocabadat.

Aquesta conferència la va fer Severn Suzuki quan tenia 12 any, el 3 de juny de 1992 a la Conferència de Medi Ambient i Desenvolupament "The Earth Summit" celebrada per l’ONU a Río de Janeiro.

Severn Suzuki quan tenia 10 anys va fundar ECO (Environmental Childrens Organization) juntament amb els seus amics de la ciutat de Vancouver Canadà.

Severn Suzuki actualment té 29 anys i segueix treballant pel medi ambient.

diumenge, 1 de febrer del 2009

Romànic del Vallès


Avui hem anat a veure l’església romànica de Sant Fèlix de Canovelles. Hi hem anat per encàrrec, a fer unes fotografies de l’exterior.

Quan estava fent les fotografies ha vingut un senyor que sabia molt bé la història de la zona, ens ha convidat a entrar dins l’església, però no ha pogut ser, la persona que cada diumenge l’obra encara no hi era i nosaltres ja havien fet uns altres plans però, pensem tornar-hi ja que ens a agradat.

Durant la conversa ens ha explicat una cosa que ens ha fet pensar; els pobles i els edificis canvien, però aquesta església sempre està aquí igual any darrera any des de la seva construcció.

Quan hem sortit anàvem mirant les noves edificacions, certament no estan fetes amb aquestes pedres sòlides.

Tant els edificis com la vida, si estan construïts amb uns bons fonaments i una bona estructura, tenen una millor qualitat.