dilluns, 29 de desembre del 2008

L'home dels nassos


L'Home dels Nassos segons un almanac del segle XIX.
Imatge extreta de Viquipèdia.

L’home dels nassos té, “tants nassos com dies té l’any”

Es passeja pels pobles i viles, cada 31 de desembre.

Tots a taula


Sant Esteve 2008
Dinar familiar

Aquest va ser el meu plat.
Bon profit a tots

dimecres, 24 de desembre del 2008

Fia Faia. Sant Julià de Cerdanyola





Avui he descobert una nova tradició de la nostre terra, es el Fia Faia, que es celebra aquesta nit a Sant Julià de Cerdanyola.

Durant la Nit de Nadal, se celebren dos actes molt destacats dins de la tradició festiva de Cerdanyola. L'un és, una representació tradicional, antiga, gairebé atàvica, que entronca amb els origens del col•lectiu i la seva terra. Ens referim a la Fia-faia...Entreu al web de l'Ajuntament

Fia Faia a TV3
El Berguedà celebra la Fia-Faia
La Fia Faia és una festa ancestral de la comarca del Berguedà. Una celebració, preludi de les festivitats pròpies de Nadal, vinculada amb la tradicional simbologia que relaciona el foc amb la fecunditat i el naixement. Un antic acte de culte al sol que se celebra cada 24 de desembre.

http://www.tv3.cat/videos/158539

dimecres, 17 de desembre del 2008

Joan Baptista Humet


Ahir a la nit el Sant Jordi Club es va fer un concert homenatge al cantautor Joan Baptista Humet.
També l’hi vull fer un homenatge , posant aquest vídeo al bloc.
Tots et recordem Joan

dissabte, 13 de desembre del 2008

Caga Tió

El Tió de la familia


Avui he llegit el post que ha fet l’Anna referent a la tradició catalana de fer cagar el Tió la vetlla de Nadal. Li he fet un comentari al seu bloc explicant com ho vivim a la família però, he pensat que avui és Santa Llúcia, patrona de les modistes però, també és el dia que a molts pobles de la nostra terra, es fa en mercat de Nadal anomenat també Mercat de santa Llúcia. És un marcat on podem trobar tot el que ens pugui fer falta aquestes festes, i com és habitual aquests darrers anys també si troben els Tions.

Nosaltres avui, hem anat a la que fan a Cardedeu, i n’he fet alguna fotografia . Aprofito per posar-ne una dels tions que hi he vist i d’altres del Tió familiar

Caga Tió.

Caga Tió Viquipèdia.


Caga Tió familiar


Tions al marcat de Nadal de Cardedeu


dilluns, 8 de desembre del 2008

El Vaticà II, tomba de la Cristiandat


Una vegada més un article d’ el Periódico en català, no m’ha deixat indiferent. Primer de tot pel titular El Vaticà II, tomba de la Cristiandat. JUAN JOSÉ Tamayo. Director de la càtedra de Teologia i Ciències de les Religions de la Universitat Carlos III de Madrid, ens fa unes reflexions molt interessants. Deixo l’enllaç per si us interessa.

dissabte, 6 de desembre del 2008

Us presento el meu nou bloc

Ja fa temps que ho portava al cap, i al final m’he decidit. A partir d’avui parlaré en aquest nou bloc dels sords postlocutius.
Com afectat, crec que aquest tema es mereix un bloc a sencer.

ESCOLTA'M