dilluns, 27 d’octubre del 2008

Evengeli de Jesús segons Jaune Rodri



Avui he anat a la presentació d’un llibre a la llibreria Pla de la Calma de Cardedeu, amb un títol molt suggerent L’evangeli de Jesús segons Jaume Rodri.

La veritat és que he quedat molt sorprès de veure que era una segona edició d’un llibre que ja es va editar l’any 1973 (censurat per heretge i atacar la divinitat de Crist).

Amb la quantitat de pensadors cristians que tenim a casa nostra, tinc que confessar, que m’he preocupat més de conèixer els de fora, que els de casa, cosa però que penso anivellar ràpidament començant amb la lectura d’aquest llibre.

Avui s’ha parlat molt de Xirinacs, ja que les notes fetes a peu de pàgina del llibre són d’ell, això ha despertat en mi les ganes de conèixer més la seva obra.

A la presentació es respirava un denominador comú, Jesús ésser humà, sense renunciar la seva divinitat. Un llenguatge pel segle XXI, sense perdre el missatge profund de la salvació de Crist expressat de diferents maneres, Crist l’home que ens ensenya el camí cap el transcendent i, sobretot, el missatge alliberador del jo profund.